fbpx

Pastila magică

Pastila magică nu e ce te aștepți să fie. Catchy titlul totuși, nu?

Nu vorbesc despre ce probabil mulți și-ar imagina cu un astfel de titlu, însă o să fac referire la o pastilă magică pe care mulți o cer, o caută, spun că merită să o primească dar care, în realitate, nu există.

Ce este pastila magică?

În primul rând, permite-mi să spun că este un mit. În al doilea rând, se dorește a fi pastila care ne scutește de travaliul terapeutic și ne vindecă rănile emoționale, într-un mod miraculos. Oricât de mult mi-aș dori pentru întreaga lume și pentru mine, totodată, sunt conștientă că ceea ce simțim nu poate mereu să se modifice cu o singură apăsare de buton, cu o singură pastilă, cu o singură afirmație.

Știu, cu evoluția tuturor lucrurilor din viața noastră, ne-am obișnuit să obținem lucruri aproape instantaneu – apreciere prin like-uri, obiecte prin comenzi, mâncare fără efort prin livrare, practic tot ce ne dorim este la o distanță de un click.

Suntem atât de obișnuiți cu efecte și rezultate imediate, încât nu mai vrem să așteptăm ca lucrurile ce necesită timp pentru a se așeza la locul lor să o facă în ritmul lor natural.

Este gata de ieri?

Vrem să creștem peste noapte, vrem să știm cu va arăta viitorul nostru ACUM, vrem să facem o ședință de terapie și să fim vindecați de ani de traume și suferințe personale și chiar transgeneraționale, dacă se poate. Totul dacă se poate face ieri, ar fi minunat.

Și da, rezonez perfect cu ultima frază de mai sus. Sunt multe lucruri pe care le-aș vrea rezolvate de acum 2 ani dacă se poate. Dar, realitatea este că nu se poate.

Astfel că, în timp ce zic că era bine dacă se „rezolvau” deja, în același timp, mă readuc singură la realitate și la conștientizarea faptului că nu tot în viață vine instant și că unele dintre lucrurile care vrem să se mențină în timp, necesită mult timp, răbdare, energie și uneori resurse investite. Iar această investiție în creșterea unui lucru – fie relație, casă, familie, business, etc – se face în timp și susținut.

Ne grăbim doar atunci când ne temem

Știu cum este să nu știi încotro să o iei sau dacă ești pe drumul corect și să simți nevoia disperată uneori, chiar, de a rezolva deja cu toate ca să nu „te mai distragă” de la ce e important, chipurile. Dar, unul dintre lucrurile pe care le-am învățat în ultimii ani de practică psihoterapeutică și de proces personal terapeutic este că tocmai în parcurgerea procesului stă frumusețea.

Nu procesul în sine pot spune că-l văd frumos – mai am de lucrat și eu aici – însă văd cât de frumos evoluez de la un an la altul, atunci când parcurg evoluția mea pas cu pas, cu fiecare zi care trece făcând câte un simplu gest mic pentru a consolida ce vreau să construiesc.

Un gând și o speranță

Așadar, suflet drag care cauți scăparea magică și rapidă, ca să nu te las cu ideea de „nu se poate”, îți recomand următorul lucru: caută ajutor și sprijin înainte să ajungi într-un punct disperat cât să ai nevoie urgentă de „pastila magică”. Caută să găsești soluții pentru a rezolva micile piedici de azi, cât să nu fii într-un punct critic mâine. Caută să fii prezent/ă în viața ta astfel încât să nu-ți scape din vedere lucrurile mici dar cu adevărat importante, ce pot crea acea nevoie urgentă de rezolvare.

Iar dacă ești deja în punctul care cere „pastila magică”, îți pot spune doar că, deși nu există, nu ai doar o luminiță la capătul tunelului dacă îți dai timp, ci o adevărată comoară care te așteaptă. Iar pe drum vei vedea că vei putea culege o mulțime de semințe care, până la capătul tunelului, vei realiza că sunt lucruri despre tine pe care nu le cunoșteai dar care te fac mai puternic/ă, mai hotărât/ă, mai calm/ă, mai centrat/ă și mai toate lucrurile care încă nu crezi că ești deja.

Coș0
Nu sunt produse în Coș
Continuă să cumperi
0