fbpx

Ciclul schimbării

Singurul lucru permanent în viață este schimbarea.

În spiritul ultimei postări de pe blog, astăzi tot despre schimbare scriu.

Schimbarea face parte din ciclul vieții.

Senzația că totul este permanent și va rămâne la fel este o iluzie, creată de minte. Intenția din spatele acesteia este foarte bună – ne oferă un sentiment de siguranță prin perpetuarea firescului și a constantelor. Iar de acestea avem nevoie în viața de zi cu zi, pentru a putea să ne simțim în echilibru.

Partea problematică apare atunci când ne atașăm de ciclurile repetitive, de obiceiuri și de ce știam, deși viața ne împinge către schimbare.

Când respingem schimbarea

Opoziția noastră ajunge să fie cea care provoacă de fapt suferința în viața noastră. Revolta că lucrurile se schimbă și înverșunarea împotriva schimbării ne fac drumul foarte dificil și complicat.

Schimbarea nu e neapărat plăcută sau ușoară în faza inițială, însă este o condiție necesară, dacă vrem să trăim pe deplin și să evoluăm.

Fără schimbare, avem doar stagnarea ori, natura nu are un program de stagnare.

La nivel neuronal, stangnarea este egală cu moartea și creierul se va lupta din toate puterile să ne salveze și să ne scoată din calea pericolului.

Chiar și atunci când stăm, când dormim, corpul nu se oprește complet. Întreg sistemul este în continuă mișcare – inima continuă să pompeze sânge, plămânii continuă să se umple și să se golească de aer. Nimic nu stă cu adevărat pe loc.

Schimbarea este singurul lucru care este real în viața noastră și necesar pentru a ne ține în viață.

Viața înseamnă mișcare și exact asta reprezintă și schimbarea. O mișcare continuă, permanentă și constantă, care ne îndrumă pașii înainte pe drumul vieții.

Așadar, data viitoare când vezi că toate se reorganizează în viața ta, fă un pas în spate, dă drumul controlului și privește cu o atitudine de curiozitate ce urmează să-ți apară în față.

Ești gata să faci o schimbare semnificativă în viața ta?

Te aștept la cursul de NLP Practitioner Somato-Integrativ din Brașov

Vrei să fii la curent cu articolele noi?

Vei primi până la maxim 2 articole pe lună! Citește privacy policy pentru detalii despre confidențialitatea datelor tale.

Coș0
Nu sunt produse în Coș
Continuă să cumperi
0