fbpx

Programele din subconștient

Programele din subconștient sunt cele responsabile pentru ceea ce ajungem să trăim, precum și pentru ce nu reușim să trăim vreodată.

Modul în care acționăm este determinat mai degrabă de programele din subconștient decât de ceea ce ne propunem să facem în mod conștient.

Ce înseamnă acest lucru?

Din ceea ce am auzit, văzut și învățat de la cei care ne-au crescut sunt lucruri care rămân instalate ferm în „centrul de comandă” din creierul nostru și ne decid acțiunea sau inacțiunea în diferite situații.

De cele mai multe ori, deși ne propunem să mergem la sală „de luni”, programele deja instalate în capul nostru sunt cele care dau comanda finală și care ne fac să nu ajungem nici măcar marți.

  • Astfel, ajungem să amânăm sau să nu facem o mulțime dintre lucrurile pe care ni le propunem.

 „Eu vreau să mă duc la sală, dar luni nu m-am simțit prea bine. Știu că mi-ar prinde bine dar m-am trezit prea târziu săptămâna asta.” Și așa mai departe.

Iar exemplul cu sala este doar cel mai la îndemână. Sunt atât de multe lucruri importante pe care nu le facem sau pe care le facem în mod repetat, deși ne-am propus să nu le mai facem.

Știm că ne-ar face bine să facem mișcare, sau să ne schimbăm regimul, sau să ne schimbăm jobul, să ieșim dintr-o relație, etc.

Și totuși, deși la nivel conștient gândim și susținem că ar trebui să facem X lucru, nu ajungem niciodată să le facem.

  • Pe de-o parte, e zona de comfort.
  • Pe de altă parte, sunt toate convingerile pe care le avem foarte adânc înrădăcinate în subconștient, cele care ne limitează experiențele și mișcările în viață.

Consecințele vin din ceea ce amânăm să facem, anume să privim dincolo de cortină și să descoperim care ne sunt credințele pe care le-am „moștenit”.

Odată ce am privit acolo, putem începe să facem curățenie și să lăsăm în loc credințe care să ne susțină procesul de creștere și de atingere a succesului.

Vrei să fii la curent cu articolele noi?

Vei primi până la maxim 2 articole pe lună! Citește privacy policy pentru detalii despre confidențialitatea datelor tale.

Coș0
Nu sunt produse în Coș
Continuă să cumperi
0