fbpx

Puterea comunității

Ce crezi, cele mai bune rezultate le obținem singuri sau lucrând împreună?

Observ tot mai mult tendința de a ne îndepărta unii de ceilalți.

Ba chiar suntem încurajați de modul în care ne expune societatea ideea că fiecare trage pentru sine, că totul trebuie să îl faci singur dacă vrei să ai succes.

În business, în relații, în vindecarea psiho-emoțională…

  • fiecare face tot ce poate ca să evite vulnerabilitatea, căutând modalități de a rezolva totul de unul singur.

Suntem încurajați să nu avem „nevoie” de nimeni altcineva, să ne descurcăm singuri, să fim independenți, să nu cerem, să nu spunem dacă ne este greu și să ținem totul pentru noi.

În unele cazuri alegem atitudinea asta pe bună dreptate însă este ghidată doar de alegerea greșită a „echipei” de lucru. Unii oameni ne vor dezamăgi inevitabil, pentru că nu sunt parte din „tribul” nostru de suflet.

Alții însă sunt oamenii noștri, cei alături de care putem să construim, să ne bucurăm, să dăm naștere lucrurilor noi și chiar să ne vindecăm.

„Poți face totul singur însă nu de unul singur”

Lissa Rankin a spus asta și am realizat cât de mult adevăr este în această afirmație.

Normal că putem să facem totul singuri. Însă dacă vrem rezultate excelente este necesar să nu fim singuri în proces. Drumul și destinația sunt de 1 milion de ori mai frumoase atunci când mergem împreună.

  • Să ne gândim la o relație – nu există relație de cuplu armonioasă în care să fie doar un partener implicat, activ.
  • În business – ce business de succes cunoaștem în care omul de succes să fie singurul din „echipă”. Există un lider, da, însă acel lider are o echipă care îi face posibilă atingerea excelenței.
  • Să ne gândim acum la procesul de vindecare psiho-emoțională. Normal că ne putem vindeca singuri!

Asta este și ideea de fapt – în procesul terapeutic, omul este cel care se vindecă.

Terapeutul nu face nici  o incantație sau dansul ploii și nici nu ia inițiativa în locul omului.

În acest caz, terapeutul este parte din „tribul” celui care apelează la el și care îl susține în propriul proces de vindecare.

  • Cea mai bună formă de vindecare este cea care este făcută în echipă.

În viața strămoșilor noștri, încă prezentă în locurile în care mai există triburi, cea mai eficientă modalitate de vindecare a unui om era în comunitate.

Individul nu este pus la perete, izolat într-un colt al așezării, lăsat să se descurce cu problema cu care se confruntă. Din contra!

Fiecare problemă este dicutată, procesată și rezolvată în cadrul comunității și cred că ne-am îndepărtat deja mult prea mult de la acest obicei.

Cred că de anul ăsta, poate mai mult ca oricând, este prețios pentru noi să ne susținem reciproc și să formăm comunități de suport.

Fie că facem asta în familie, într-un grup de prieteni, într-un grup de formare profesională, într-un grup de terapie sau măcar într-un mini grup format dintr-un om și un mentor, terapeut, etc.

  • A venit momentul să fim alături unii de ceilalți cu sufletul și cu atenția.

Așadar, ca o încheiere care sper să fie începutul unei noi atitudini în toți cei care citesc, să ne gândim la perioada în care ne aflăm cu alți ochi.

Fiți oameni cu oamenii, așa cum ați vrea să fie și alții cu voi.

Oferiți ce vreți să primiți, ascultați așa cum vă doriți să fiți ascultați și susțineți așa cum v-ar cere vouă inima să fiți susținuți.

Hai să facem o mare echipă în care să ne susținem pentru a depăși mai repede și cu bine acest moment din viața noastră – și altele care vor veni, personale sau parte din comunitate.

Din Ianuarie 2021 te invit să iei parte din Soul Tribe.

Practic, este un curs de dezvoltare personală care are ca scop crearea unui cadrul de susținere și suport pentru procesarea emoțională a fiecăruia, formând „un trib” în cadrul căruia să ne simțim acceptați, susținuți și motivați.

Psiholog Brasov, Trainer NLP, Coach Wing Wave - Andra Tanasescu

Vrei să fii la curent cu articolele noi?

Vei primi până la maxim 2 articole pe lună! Citește privacy policy pentru detalii despre confidențialitatea datelor tale.

Coș0
Nu sunt produse în Coș
Continuă să cumperi
0