fbpx

Terapie pentru adolescenți

„Adolescenţa este pasărea ce zboară uneori cu capul în nori şi uneori prea aproape de pământ.” – Victoria Morozan

Adolescența este atât frumoasă cât și plină de provocări și confuzie. Reprezintă perioada din viață cu cele mai intense trăiri și cele mai multe nevoi psiho-emoționale.

Adolescenții se confruntă cu situații și probleme pe care, cei mai mulți dintre ei, nu au curajul să vorbească despre ele.

Cunoașterea de sine, definirea personalității și integrarea în grupuri ajută la rezolvarea problemelor de stimă de sine scăzută, neîncredere, nesiguranță, instabilitatea emoțională, agresivitate, dependență, etc.

Adolescenții sunt supuși multor presiuni, din partea părinților, profesorilor sau a prietenilor. Mai adăugăm schimbările hormonale și fizice, și obținem un amestec de emoții neclare, reacții necontrolate și gânduri demoralizatoare.

Este deosebit de important ca ei să se simtă în siguranță și susținuți. De aceea, terapia pentru adolescenți are scopul de a-i ajuta să se evalueze, să se cunoască și să se dezvolte astfel încât să poată trece cu bine de la copilărie la maturitate.

A apela la terapie nu înseamnă că fiul sau fiica dvs. are o problemă gravă și fără rezolvare!

Terapia contribuie la găsirea propriilor resurse interioare care să îi permită să își creeze strategii personale ușor de aplicat, prin care își poate crește încrederea în sine, se poate automotiva, echilibra și își poate construi o viziune pozitivă pentru propriul viitor.
Când este bine să apelezi la un terapeut?

Atunci când adolescentul manifestă schimbări bruște de dispoziție, tulburări de somn, probleme la școală, fobii, probleme afective, probleme de natură sexuală, anxietate, stres posttraumatic, tulburări depresive, tentativă de suicid, dificultăți de relaționare cu cei din jur, tulburări alimentare, agresivitate, dependență de substanțe.

Dacă ai întrebări legate de cum se derulează o sedință de terapie sau dacă vrei să îți dai seama dacă ți se potrivește, îmi poți scrie în secțiunea de Contact a site-ului sau pe Facebook Messenger.

Pentru a face o programare accesează secțiunea CONTACT.

Coș0
Nu sunt produse în Coș
Continuă să cumperi
0