fbpx

Un cadou important – cel pe care ți-l oferi ție

În fuga pentru cadouri de Crăciun, este important să ne amintim de cel mai important cadou dintre toate: cel pentru noi înșine.

Cum ne afectează starea să primim sau să oferim cadouri?

Să-ți cumperi sau să-ți oferi ceva minunat activează aceleași rețele neuronale care se aprind atunci când experimentezi plăcerea fizică – la fel ca atunci când mănânci o prăjitură sau lași să curgă apă călduță peste mâinile reci.

Primirea – pe care tot tu o experimentezi – te face să te simți apreciat, chiar dacă este o simplă plimbare sau o carte sau un glob frumos de brad. Așadar, din moment ce atât a da, cât și a primi sunt o bucurie, de ce să nu le combini pe cele două și să o faci pentru tine?

Această perioadă a anului este adesea petrecută la cumpărături pentru alții să te asiguri că cei dragi primesc cadourile perfecte. Acest lucru se poate întâmpla cu tot felul de cheltuieli din partea ta. Dormi mai puțin, îți folosești pauzele de prânz pentru a face cumpărături etc. Până când vin sărbătorile ești epuizat. Acest comportament este o reflexie a vieții tale de-a lungul anului – cât timp dedici celorlalți față de tine?

Cadouri de Crăciun – gest de iubire față de sine

Iubirea de sine este baza tuturor relațiilor, asta nu mai este o noutate. Cum ne tratăm pe noi înșine este standardul pentru modul în care ne vor trata alții. Felul în care vorbim cu noi înșine este felul în care ne vor vorbi ceilalți. Permitem celorlalți ceea ce ne facem nouă înșine.

Astfel, ceea ce ne dorim de la ceilalți ne putem oferi cu prioritate chiar noi. Ceea ce facem pentru noi înșine facem pentru alții. Când ne simțim bine, avem mult mai multă dragoste de oferit. Când ne simțim hrăniți, avem mult mai multă energie pentru a face lucrurile pe care dorim să le facem pentru cei dragi. Când ne simțim iubiți și întregi, putem să-i iubim pe ceilalți și să fim înțelegători și plini de compasiune.

Perioada sărbătorilor poate fi una foarte frumoasă și împlinitoare sau una destul de stresantă și deprimantă. De noi depinde ce alegem.

Puțină introspecție înainte de Crăciun face minuni

Te invit să te uiți la cum a fost relația ta cu tine anul ăsta. Când ai fost atent cu nevoile tale și în ce situații te-ai neglijat și cum ți-au impactat aceste decizii viața. Vei vedea, fără îndoială, că atunci când îți acorzi atenție, toate lucrurile în interior, dar și în jurul tău sunt mai echilibrate.

Apoi mai ia o decizie importantă: începe de acum să faci ceva pentru tine, oferă-ți un cadou de suflet, pentru că meriți.

Poate fi ceva care să te relaxeze, de la o baie cu spumă sau un ceai cald la sfârșitul zilei până la un city break la care visezi de multă vreme.

Cadourile pot fi și altfel decât materiale

Poate fi stabilirea unor limite care să-ți protejeze timpul, energia și sănătatea emoțională. Ia în calcul toată lista de activități pe care o ai pregătită pentru luna decembrie și gândește-te cu ce ești în regulă de acolo, ce-ți aduce bucurie. Nu-ți fie teamă să alegi să cumperi mai puține cadouri, să comanzi mâncare în loc să petreci ore întregi în bucătărie sau să rămâi cu familia ori prietenii un pic mai puțin.

Fă-ți un cadou, un lucru pe care în mod normal nu l-ai lua, dar pe care ți-l dorești. Dăruiește-ți ceva care este hrănitor și te face să te simți bine, iubit, sprijinit, hrănit și întreg, astfel încât să poți continua să fii bine tu cu tine.

Orice alegi să faci, fii blând cu tine, ai grijă de tine și, în felul ăsta, le vei oferi și celor din jur un cadou minunat: un TU relaxat, vesel și iubitor.

Citește și 5 idei de cadouri:

5 idei de cadouri de craciun

Vrei să fii la curent cu articolele noi?

Vei primi până la maxim 2 articole pe lună! Citește privacy policy pentru detalii despre confidențialitatea datelor tale.

Coș0
Nu sunt produse în Coș
Continuă să cumperi
0