fbpx

Scrisoarea unei femei puternice pentru bărbatul salvator

 „Dragul meu,

Astăzi îți scriu câteva dintre gândurile mele. Nu îmi propun nimic altceva în afară de a spune ce simt și cum văd eu lucrurile. Cum vei interpreta mesajul ține stric de tine și ai toată libertatea din lume să alegi în ce versiune a vieții vrei să crezi. Iar libertatea asta o ai tocmai pentru că sunt o femeie puternică.

Da, sunt o femeie puternică și independentă!

Nu, nu am nevoie de tine în viața mea iar asta este un lucru extraordinar pentru tine și pentru mine și am să îți explici de ce cred asta. În momentul în care am nevoie de tine te pun în rolul de salvator și pe mine în rolul de victimă.

Atunci când noi jucăm aceste roluri, relația noastră întotdeauna va depinde de tine să mă salvezi și de mine să am nevoie de tine să mă salvezi, de fiecare dată. Asta mă va face dependentă de tine și de tot ce poți să faci pentru mine iar pe tine inevitabil te va legat de nevoile mele. Lucrurile pot părea frumoase acum dar zi-mi sincer, nu crezi că ai obosi la un moment dat?

Crezi că ai putea să o duci așa toată viața ta, cu mine plângând în fiecare clipă, cu mine luându-ți fiecare fir de oxigen și de spațiu? TU ai putea da la nesfârșit, mai ales știind cât de mult ai nevoie uneori de spațiul tău personal?

În plus, faptul că am NEVOIE de tine înseamnă că, la un moment dat, pot ajunge să nu mai am nevoie de tine. Fie pentru că nu mi le vei mai împlini (pentru că ai obosit) sau poate pentru că voi simți că nevoile mele sunt satisfăcute complet și nu mai ai utilitate (pentru că asta înseamnă, de fapt, că am NEVOIE de tine) sau poate voi găsi împlinirea lor în altă parte; atunci nu voi mai avea nevoie de tine și inevitabil înseamnă că voi vrea să pleci din viața mea.

În momentul în care eu nu am nevoie de tine și te vreau în viața mea doar pentru că te apreciez pentru bărbatul care ești, atunci vei știi că vei avea libertatea să fii și să faci ce vrei tu, fără să te simți limitat, constrâns sau legat de mine în vreun fel. Faptul că sunt puternică și că mă descurc singură nu înseamnă că nu am învățat cum să mă bazez pe tine, să mă deschid față de tine și să am încredere că vei fi acolo și că mă vei susține. Nici nu înseamnă că nu știu cum să îți cer ajutorul, pentru că știu.

Cum te ajută pe tine, puterea mea feminină?

Ca femeie independentă știu să îți dau spațiul de care ai nevoie și știu să îmi iau eu spațiu pentru mine, astfel încât să putem crește atât împreună cât și separat. Nu am nevoie de tine să îmblânzești balaurii din viața mea însă când voi simți că nu pot singură, voi veni să te rog să mă susții să lupt cu ei. Știu că pot să mă las în brațele tale, complet vulnerabilă și să fiu femeia blândă și tandră pe care o visezi. Pot să fiu și asta, chiar dacă sunt o femeie independentă și puternică.

Așadar, dragul meu, fie că este vorba de mine sau de oricare altă femeie din viața ta pe care o vei întâlni, înainte să spui că o femeie puternică nu este suficient de femeie pentru tine, gândește-te ce ar putea să îți aducă în viață o femeie care te alege pentru că te vrea și te vede ca bărbatul care ești.

O femeie care te apreciază pe tine, bărbatul din fața ei și nu beneficiile pe care i le poți aduce. Una care vrea să crești, profesional și personal, la fel de mult cum își dorește pentru ea și care îți va da suficient spațiu să fii TU. Care te va susține cu aceeași pasiune pe drumul tău, cum se susține pe ea însăși. O femeie care se va simți în siguranță când ieși cu băieții, când mergi la un curs sau să te uiți la o emisiune preferată, toate fără să aibă o nevoie disperată de atenția ta fix în acele momente. Cum te-ai simți într-o astfel de relație? Cum te-ai simți să fii liber de jocuri manipulative, de șantajul emoțional sau de priviri subtile care au scopul de a te face să te simți vinovat?

Acum, dacă tot ce îți spun te deranjează sau ți se pare că exagerez, atunci întreabă-te singur: „din ce motiv simt nevoia să fiu eroul, salvatorul femeii, în loc să îmi asum rolul de bărbat al acesteia?”. Pentru că, dragul meu scump, nu văd nici un motiv pentru care să vrei să te torturez astfel. Nu îmi dau seama din ce motiv bun ai vrea să te leg de mine, cu nevoile mele.

Vezi tu, sunt conștientă de un lucru. De mii de ani, bărbatul a fost eroul, salvatorul. Însă acum, pentru ca o relație să fie sănătoasă, nu avem nevoie de salvatori, ci avem nevoie de un bărbat care să se cunoască suficient de bine, un bărbat care să știe să-și ia spațiu pentru el și care să știe să ne ofere spațiu. Cum nici pentru voi nu mai funcționează ca noi să fim victimele neajutorate care au în permanență nevoie de voi și vă iau tot aerul.

Lucrurile au evoluat, lumea s-a schimbat și ca să putem avea relații mature, sănătoase, avem nevoie să investim fiecare dintre noi în noi înșine. Cred că este momentul să avansăm către următorul nivel. Unul la care să ne respectăm spațiul personal și să învățăm cum să ne apreciem, să ne susținem și să ne iubim pentru ceea ce suntem.

Cred că este benefic să învățăm cum să ne fim alături și cum să ne lăsăm unul în brațele celuilalt fără dependențe, fără atașamente nesigure, fără nevoi limitative sau toxice sau așteptări absurde. Cred, mai degrabă, că a venit momentul să ne dăm seama cum să fim împreună în armonie, în echilibru, în iubire, într-un mod asumat și conștient de tot ce înseamnă toate aceste lucruri și de tot ceea ce suntem.

Așadar, dragul meu, te invit să te gândești la ce fel de viață îți dorești, pentru că eu știu deja.

Câteva cuvinte pentru femeile care citesc această scrisoare.

Poți să faci totul singură; poți să muți munții dacă asta îți propui; poți să fii egalul bărbatului în orice; poți face aceeași meserie la fel de bine ca el; poți totul și asta nu ți-o poate lua nimeni! Te rog doar, amintește-ți mereu un lucru: ești femeie! A fi puternică nu înseamnă că trebuie să devii bărbat, ci să fii stăpână pe tine.

A fi puternică înseamnă să îți asumi responsabilitatea pentru toți „demonii” interiori – fie ei nesiguranța, fricile, frustrările – și să te ocupi singură de ele. Nu este responsabilitatea bărbatului să te salveze de fricile tale. El le poate calma, le poate liniști și poate veni cu multă protecție și stabilitate, însă pentru a găsi echilibrul în doi este important să le creezi tu mai întâi, în interiorul tău.

Așa că, draga mea iubită, ține minte că a fi independentă nu te face mai puțin femeie. Cum lupta cu balaurii interiori nu te face mai puțin dornică să ai un bărbat în viață. Ne completăm și ne creștem reciproc și asta va fi mereu valabil.

Ce sper să descoperi în viața ta este că, asumându-ți responsabilitatea pentru vindecarea propriilor tale frici, te va ajuta să crești. Cultivându-ți curajul de a cere ajutorul când ai nevoie de el și de a te deschiderea față de iubire, cu vulnerabilitate, asumare și maturitate, vei deveni mai femeie decât ai putea crede! Așa că, ai încredere în tine și în bărbatul autentic care apare în viața ta!

Cu dragoste față de voi toți,

O femeie puternică

  • Dacă ți-a plăcut ce ai citit, poate îți va plăcea și Articolul VULNERABILITATE.

Vrei să fii la curent cu articolele noi?

Vei primi până la maxim 2 articole pe lună! Citește privacy policy pentru detalii despre confidențialitatea datelor tale.

Coș0
Nu sunt produse în Coș
Continuă să cumperi
0