fbpx

Beneficiile unui mediu de lucru pozitiv

Beneficiile unui mediu de lucru pozitiv sunt legate de calitatea vieții, per ansamblu. Munca este o parte centrală a vieții noastre. O facem aproape în fiecare zi, o foarte mare parte a zilei, decenii la rând.  

Fun fact

Datele privind volumul orelor de lucru de-a lungul anilor arată că, în majoritatea țărilor oamenii lucrează azi mult mai puțin decât în ultimii 150 de ani. De exemplu, un muncitor din Anglia lucra între 3100 și 3600 de ore pe an, în timp ce în zilele noastre programul de lucru adună aproximativ 1900 de ore pe an. Despre România avem mult pre puțin informații, dar principiul se aplică. 

Chiar și așa, timpul petrecut la muncă este considerabil mai mare decât cel „liber”. Și trebuie să fim conștienți de faptul că timpul liber în zilele noastre e și el definit altfel decât cel de acum 150 de ani – e mai complex și nu se mai divide în genuri așa de mult, căci femeile și bărbații nu mai au rolurile atât de strict împărțite. 

Și totuși, simțim cu toții că suntem mult timp la muncă. Tocmai de aceea e important ca mediul în care lucrăm să fie unul pozitiv și de susținere.  

Ce alcătuiește exact un mediu de lucru pozitiv?

Este un echilibru bun între viața profesională și viața privată? O atmosferă productivă? Comunicare deschisă și sinceră? Unii ar spune că sunt toate cele de mai sus – și ar avea dreptate.  

Un mediu de lucru pozitiv este construit pe sprijin, încredere, responsabilitate și cultură generală de muncă sănătoasă. 

Cu toate acestea, dinamica fiecărei echipe este diferită, iar asta cere și ca soluțiile să fie diverse, să fie nevoie de modalități unice de a-i face pe angajați să se simtă în siguranță și confortabil.  

Un mediu de lucru pozitiv câteva caracteristici comune. 

Comunicare clară 

A pune întrebări, a primi feedback și a face brainstorming de idei cu colegii fac parte din comunicarea sănătoasă la locul de muncă. Comunicarea clară între toți membrii unei organizații ajută la dezvoltarea relațiilor profesionale și îmbunătățește calitatea generală a muncii. 

Recunoaștere pozitivă 

Lăudarea angajaților pentru reușitele poate ajuta la promovarea unui mediu de lucru pozitiv pentru toți. Recunoașterea pozitivă poate include beneficii tangibile, cum ar fi majorări de salariu, bonusuri, prânzuri cu catering sau alte avantaje. 

Atitudine plină de compasiune:  

Menținerea unui nivel de empatie, respect și înțelegere între toți angajații poate ajuta la stimularea colaborării și îi poate face pe membrii echipei să se simtă auziți, sprijiniți și apreciați la locul de muncă. 

Oportunități de creștere 

Încurajarea colegilor să-și dezvolte punctele forte și abilitățile individuale îi poate ajuta să găsească mulțumire și satisfacție în locul de muncă. Oportunitățile transparente pot crește motivația și productivitatea. 

Gândire pozitivă 

Promovarea unei mentalități pozitive la locul de muncă poate ajuta la răspândirea atitudinilor bune și poate ajuta angajații să depășească provocările și obstacolele cu o perspectivă optimistă. 

Un echilibru bun între viața profesională și cea personală 

Este esențial un astfel de echilibru sănătos. Un mediu de lucru pozitiv îi încurajează pe membrii echipei să-și găsească împlinirea în viața lor în afara locului de muncă. 

Cu alte cuvinte, existența unui mediu de lucru confortabil, care să facă posibilă comunicarea deschisă, sinceră și de susținere, poate ușura gestionarea stresului. Astfel, pot fi evitate simptomele de epuizare și minimizat absenteismul care duce la scăderea productivității.  

Și, cel mai important, un mediu de lucru pozitiv susține bunăstarea fizică și emoțională și dă putere în menținerea mult căutatului echilibru între viața profesională și viața privată. 

ȚI-A PLĂCUT ARTICOLUL?

Îți recomand alte trei articole, care se completează frumos cu acesta.

Vrei să fii la curent cu articolele noi?

Vei primi până la maxim 2 articole pe lună! Citește privacy policy pentru detalii despre confidențialitatea datelor tale.

Coș0
Nu sunt produse în Coș
Continuă să cumperi
0