fbpx

Cum dobândești un sentiment de valoare de sine?

cadouri de craciun

Dobândirea unui sentiment de valoare de sine poate fi o călătorie și este un pas important către o viață împlinită și încrezătoare.

Există o multitudine de cuvinte care vorbesc despre felul în care ne gândim. La fel și despre felul în care simțim și în care acționăm legat de noi înșine.

Ce ne face să ne valorificăm cu adevărat?

În principal, abilitățile noastre de autoevaluare și de performanță în una sau mai multe activități pe care le considerăm valoroase.

A avea un sentiment de valoare de sine înseamnă să te prețuiești pe tine însuți, să crezi că ești o persoană bună care merită să fie tratată cu respect.

Simplu de spus, dar nu mereu la fel de ușor de făcut.

Ce poți face să obții sau să crești acest sentiment?

  • Practică auto-reflecția.

Fă-ți timp să reflectezi asupra gândurilor, sentimentelor și acțiunilor tale. Întreabă-te ce prețuiești și ce este cu adevărat important pentru tine. Acest lucru te poate ajuta să identifici zonele în care vrei să crești și să te dezvolți.

  • Identifică situațiile în care vorbești despre tine în sens negativ și schimbă asta.

Cu toții avem gânduri și convingeri negative despre noi înșine, dar este important să le recunoaștem și să le provocăm. Încearcă să înlocuiești vorbirea de sine negativă cu gânduri pozitive, care te împuternicesc.

  • Înconjoară-te de oameni pozitivi.

Să ai în jurul tău oameni care te susțin, te încurajează și te înalță, te poate ajuta să te simți apreciat și valorificat. Caută relații cu oameni care scot ce e mai bun din tine și care te fac să te simți bine cu tine însuți.

  • Concentrează-te pe punctele tale forte.

În loc să te oprești asupra slăbiciunilor tale, concentrează-te pe punctele tari și pe realizările tale. Sărbătorește realizările, oricât de mici ar părea, și acordă-ți credit pentru lucrurile pe care le faci bine.

  • Stabilește obiective și ia măsuri pentru atingerea lor.

Stabilirea și acțiunea către obiective realizabile vteă poate ajuta să ai un sentiment de realizare și să-ți crești valoarea de sine. Fă-ți un plan și ia măsuri pentru atingerea obiectivelor, chiar dacă sunt pași mici.

  • Tratează-te cu bunătate și compasiune.

Așa cum ai trata un prieten cu bunătate și compasiune, fă același lucru pentru tine. Evită să fii excesiv de critic sau dur și, în schimb, exersează auto-compasiunea și iartă-te pentru greșelile și eșecurile tale.

  • Alege să faci activități care îți plac.

Să faci lucruri pe care le iubești și să găsești bucurie în activitățile la care participi te poate ajuta să te simți bine cu tine și să-ți crești valoarea de sine.

În practică, obținerea valorii de sine necesită timp și efort, dar cu siguranță este ceva ce merită să faci pentru ca viața ta să fie mai armonioasă și împlinită. Atunci când te concentrezi pe punctele tale tari, te tratezi cu bunăvoință și te înconjori de oameni pozitivi, poți dezvolta un puternic sentiment de valoare în sine și încredere.

ȚI-A PLĂCUT ARTICOLUL?

Îți recomand alte trei articole:

Vrei să fii la curent cu articolele noi?

Vei primi până la maxim 2 articole pe lună! Citește privacy policy pentru detalii despre confidențialitatea datelor tale.

Coș0
Nu sunt produse în Coș
Continuă să cumperi
0